Вести

ЗАВРШЕНО АСФАЛТИРАЊЕ ПУТНОГ ПРАВЦА ДУБЉЕ-ГУБЕРЕВЦИ-МИЛАТОВИЋИ

Данас је завршено асфалтирање путног правца Дубље-Губеревци-Милатовићи у дужини од 5.8 км. Вредност изведених радова износи 40 милиона динара. Инвеститор је ЈП „Путеви Србије, а извођач радова предузеће „Путеви Ивањица“. Поменути путни правац је од великог значаја, јер повезује велики број села у Драгачеву, што мештанима олакшава и скраћује време путовања.
„Асфалтирање путног правца који спаја МЗ Горачићи са МЗ Милатовићи и Губеревци започето је 2019. године, претходно је то био макадамски пут тако да је било веома тешко тим путем пролазити. Уз помоћ државе и ЈП „Путеви Србије“, општина Лучани је кренула у велика улагања у путну инфраструктуру, желећи да обезбедимо што бољи живот становницима наше општине који живе на селу. Овим асфалтирањем знатно је скраћен пут мештанима до Чачка и Краљева. До сада су били принуђени да иду преко Гуче за Чачак, а сада спајањем овог правца са државним путем Каона – Гуча, преко Горачића и Расовца долази се до Чачка. То је око 10 км краће путовање до Чачка него до сада“, истакао је Милија Миленковић, директор предузећа „Драгачево путеви“.

„Планови за будући период су даље улагање у путну инфраструктуру. Ове године имамо преко 30 км уговореног асфалтирања, што преко ЈП „Путеви Србије“, што преко буџета општине системом 2 :1. За овај вид финансирања влада велико интересовање наших суграђана. Последње четири године близу 200 км новог асфалта је дошло у Драгачево. План нам је да у будућности повећамо буџет за улагање у сеоске путеве, а захваљујући Влади Републике Србије, Председнику Србије и ЈП“Путеви Србије“ настављамо даља улагања у општинске путеве првог и другог реда“, нагласио је Милија Миленковић.

Заменик председника општине Лучани, Милош Јовичић, истакао је да овај путни правац значи много мештанима из три месне заједнице.

„Ми настављамо раније започети тренд да све општинске путеве првог и другог реда , који повезују две и више месних заједница пресвучемо асфалтом. Велику захвалност дугујемо директору ЈП “ Путеви Србије“ , Зорану Дробњаку, који је заиста показао велико разумевање за мештане ових и других месних заједница. Иницијативу за покретање поступка асфалтирања општинских путева углавном покрећу мештани на састанцима месних заједница. Наравно, ми у општини знамо проблематику у свим месним заједницама. У последње две и по године асфалтирали смо преко 140 км путева и надамо се да ћемо у наредих пет до шест година, уз подршку Владе Републике Србије и ЈП“ Путеви Србије“, имати комплетну путну инфраструктуру што се тиче општинских путева првог и другог реда“, рекао је Милош Јовичић.