Вести

ЗАТВОРЕНИ БАЗЕН У ГУЧИ СВЕЧАНО ОТВОРЕН

Са првим звуцима трубе на 62. Драгачевском сабору трубача председник општине Лучани, Миливоје Доловић, у присуству Државног секретара Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Уроша Кандића и представника кинеске компаније “ЦЦЦЦ”, Њанг Фанглија и Схоу Јицхенга, свечано је отворио реконструисани базен.

“Базен у Гучи је пре неколико година, тачније 2019. и 2020. године претрпео велику штету током великих поплава које су задесиле нашу општину. Ми смо у протекле две и по године уз велику помоћ Министарства туризма са 35 милиона динара и 20 милиона динара из општинског буџета, у току две грађевинске сезоне успели да обновимо базен и ево, данас званично отварамо затворени базен у Гучи.

Дакле, извршили смо комплетну реконструкцију тела базена, подстанице и система за филтрацију воде, а новина у односу на претходни јесте да смо базен покрили, направили смо балон халу и урадили прикључке за гас, тако да ће за неких петнаестак дана овај базен профункционисати у свом пуном капацитету.

Могу да кажем да је ово први затворени базен у Моравичком округу и овим путем позивам госте из Чачка, Ивањице, Ариља, Пожеге и Горњег Милановца да дођу у Гучу и да уживају и у ноћном купању које ће бити могуће на овом базену”, истакао је председник опшине Лучани, Миливоје Доловић.

“Морам да напоменем да се кинеска компанија “ЦЦЦЦ” која гради ауто-пут кроз нашу општину на нашу молбу одазвала и са миллион и по динара помогла у набављању мобилијара, тако да у име општине и у своје лично име желим да им уручим захвалницу за њихов несебичан гест чиме они доказују да су једна озбиљна друштвено – одговорна фирма”, додао је Доловић.