Вести

ВЕЛИКА ПОМОЋ ОПШТИНЕ ЗА ИЗГРАДЊУ ЦРКАВА

ВЕЛИКА ПОМОЋ ОПШТИНЕ ЗА ИЗГРАДЊУ ЦРКАВА

Општина Лучани све већим буџетским средствима помаже изградњу цркава на територији општине.

Током ове године из буџета општине Лучани је издвојено 8 милиона динара што је значајно повећање у односу на претходну, када је за све црквене општине укупно издвојено 1,4 милиона динара.

Најпре је за седам црквених општина подељено по 500 хиљада динара, а затим је опредељено по милион динара за наставак изградње цркава у Горњој Краварици и Велесу и 2,5 милиона динара за куповину три црквена звона за цркву у Лучанима.

Наведене црквене општине имају рок од 120 радних дана да употребе уплаћена буџетска средства у циљу окончања започетих инвестиција и самим тим унапређења верског живота.

„Интензивнији програм инвестирања у првом реду је усмерен на очување вере и духовности, али има за циљ јачање и задржавање младих верских породица у свим насељеним местима у нашој општини“, рекао је председник општине, Миливоје Доловић.

Доловић наводи да је општина и до сада била добар партнер са овдашњим црквама и манастирима, заједно са бројним привредним субјектима, посебно из Лучана, а који су значајно финансирали и помагали обнову постојећих и изградњу нових цркава на територији општине Лучани.

„Захваљујем се свим нашим привредним субјектима и појединцима који несебично помажу наше цркве. Оно што је засигурно је да сви заједно служимо истом циљу, очувању и унапређењу живота наших суграђана“, истакао је председник општине.