Вести

У Пухову је завршено асфалтирање путног правца у дужини од око 150 метара

У Пухову је завршено асфалтирање путног правца у дужини од око 150 метара, што са претходно асфалтираних 200 метара у овој месној заједници, представља инвестицију од 2,5 милиона динара.
„Инвестиција за ова два путна правца у месној заједници Пухово износи 2,5 милиона динара. Ове године, системом 3:1, асфалтираћемо око 25 путних праваца.Укупна вредност ових инвестиција, уз учешће грађана и општине Лучани је 128 милиона динара“, изјавио је помоћник председника општине Лучани, Милија Миленковић.
„Заинтересованост грађана за овај начин финансирања сређивања некатегорисаних сеоских путева је велика, тако да ћемо у наредној години издвојити још више средстава за ову намену“, додао је Миленковић.
„Критеријума за асфалтирање сеоских путева нема. Грађани се сами организују, ураде пројектну документацију и предају је у општину. Општина издаје грађевинску дозволу, грађани уплаћују новац и ми расписујемо тендер. Дужина пута није ограничена и нема приоритета. Ко се први пријави радимо путеве и сви грађани су нам подједнако важни на целој територији наше општине“, рекао је помоћник председника општине Лучани, Милија Миленковић.
Лепо време наредних дана, извођачи радова искористиће на још пет путних праваца. Машине ће прећи у месне заједнице Негришори, Ртари и Котража, па ће до краја године укупно бити око 17 километара асфалтираних сеоских путева.