Вести

У Пшаник стигао асфалт

Потенцијали сеоског туризма у општини Лучани су огромни, а да би се искористили на најбољи начин, неопходни су путеви.
Колико асфалт значи породицама у овом крају најбоље потврђују Павловићи из Пшаника до којих је, након више година чекања, коначно стигао асфалт у дужини од 1,250 метара.

„ Након само три дана од асфалтирања ове деонице која је за нас била мука, коначно смо дочекали мирис асфалта којим ће туристи сада долазити како доликује.
Много смо срећни и захвални општини Лучани, ЈП Путеви Србије и Влади РС јер овим путем коначно се отварају врата за нове туристе који ће коначно имати прилику да драгачевски крај упознају и уживају у богатој туристичкој понуди српског домаћина, каже Милош Павловић, власник Павловића конака.

" Сасвим случајно смо дошли на идеју да се бавимо сеоским туризмом. Ми овде радимо пољопривреду, хектар кромпира и хектар малине.
Сезонске раднике имамо сваке године и због потреба за смештајем првенствено смо подизали објекте.
Када се заврши берба малине, радници одлазе и смештаји су нам слободни, а са друге стране органску храну коју производимо имамо у довољним количинама као и златне руке домаћице Дане, моје мајке, која је деценијама радила у угоститељству као куварица и сада има прилику да гостима представи своје кулинарске вештине,а верујем да ће их сада бити знатно више јер коначно имамо пут који током кишних дана неће однети вода и који ће бити проходан током зимских месеци, каже Милош Павловић.

Извор: ГЗС