Вести

Свечано отворена Спортска дворана у Лучанима

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић присуствовао је данас свечаном отварању спортске хале у Лучанима, поред њега овом догађају присуствовао је и прослављени одбојкаш Жељко Танасковић пореклом из Драгачева. Министар је прво одржао састанак са представницима локалне самоуправе. „Драго ми је што је министарство државне управе и локалне самоуправе подржало овај пројекат са 12 милиона динара и надам се да ће ова хала да користи не само за часове физичког васпитања, него да ће овде моћи да се одржавају и државна такмичења у различитим спортовима, али и регионална такмичења.

Оно што је јако важно јесте да овим шаљемо јасну поруку младима у Србији колико је важно да се баве спортом, да негују физичку културу, не могу они сви постати врхунски спортисти као што су то многи наши фудбалери и кошаркаши, али је важно да се млади људи, ученици основних и средњих школа баве спортом због свог здравља и у том смислу ми је посебно задовољство што сам данас овде у Лучанима”, рекао је министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић. Улагања у инфраструктуру, али и спорт од великог су значаја за општину Лучани која се труди да у свим областима побољша квалитет живота својих грађана.

Према речима председника ове општине Миливоја Доловића ово је једно ново поглавље у општини Лучани у којој ће стасавати неки нови репрезентативци.

„Хала је мултифункционална, за фудбал, кошарку, одбојку, испуњава све европске стандарде, имамо негде око 750 следећих места. До данашњег дана смо дали на коришћење Средњој школи "Драгачево" и свим спортским радницима општине Лучани, а оно што остаје наша обавеза овде у Лучанима јесте завршетак партерног уређјења, да ову велелепну зграду ставимо у функцију неких завршних турнира у одбојци, фудбалу у читавој Републици Србији да би на тај начин промовисали спорт”, рекао је председник општине Лучани Миливоје Доловић.

Изградњом спортске хале која се налази поред Средње школе „Драгачево” млади ће добити прилику да се спортским активностима баве и на затвореном. „Отварање спортске хале у Лучанима је од великог значаја не само за наше ученике већ за све спортисте општине Лучани, као и за све љубитеље спорта, рекреације, али и поборник здравог живота.

Sala srednja skola Lucani

 

Захвалила бих се министарствима просвете, омладине и спорта државне управе и локалне самоуправе који су препознали значај изградње хале у Лучанима, који су нас подржали и грађанима општине Лучани обезбедили савремен спортски објекат”, рекла је директорка Средње школе „Драгачево” Бојана Перовић.

Прослављени одбојкаш Жељко Танасковић пореклом из Драгачева изразио је задовољство поводом отварања овако велелепне спортске хале у његовом родном месту која ће пружити бројне могућности младима. „Нешто најлепше што може у животи да вам се деси јесте да вам неко да шансу, прилику. Ова инфраструктура ће дати шансу великом броју деце овде да се остваре у тој области друштвеног живота, и драго ми је што ће у месту где сам ја рођен, где има доста познатих спортиста деца имати оптималне услове да се остваре у различитим спортовима, а са друге стране што овде постоји могућност развијања спортског туризма”, рекао је прослављени одбојкаш Жељко Танасковић.

Изградња оваквих објеката од великог је значаја за мање средине како би становници, а посебно омладина остајали да живе у њима, иначе пре нешто више од месец дана Драгачевци су први у западној Србији добили затворени базен у Гучи.

Извор: ГЗС