Вести

ПРОСЛАВЉЕН ДАН ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ДОЛОВИЋ: БРОЈНЕ НЕДАЋЕ СУ ИЗА НАС

Свечаном седницом и уручењем признања у Лучанима је јуче прослављен Дан општине, примерено епидемиолошкој ситуацији у којој се још увек налазимо. Признања ,,10. Јун” добили су Мирослав Петровић за хуманитарни рад, Невена Лончаревић, наставник разредне наставе у ОШ ,,Милан Благојевић” у Лучанима И хуманитарна организација ,,Човекољубље”. Плакета ,,10.јун” додељена је Миломиру Миловановићу, дугогодишњем председнику Савета месне заједнице села Лучани , Стрељачком клубу ,,Драгачево” из Гуче И Дому здравља Лучани. ,, Повеља 10.јун “ уручена је предузећу ,,Милан Благојевић- наменска”, док је признање ,,Почасни грађанин општине Лучани” добио Зоран Дробњак , директор ЈП ,,Путеви Србије”. У вечерњим сатима одржан је концерт групе Мерак као поклон граду поводом дана општине.
Дом здравља Лучани у протеклих 15 месеци свој рад у потпуности је прилагодио потребама грађана у борби против вируса корона, стоји између осталог у образложењу поводом доделе плакете 10. Јун. Стрељачком клубу ,,Драгачево“ признање је уручено у години у којој обележава девет деценија рада, а хуманитарној организацији ,,Човекољубље“ за велику помоћ грађанима у санирању последица поплава.
Признање ,,Почасни грађанин општине Лучани” директору ЈП Путеви Србије додељено је за унапређење путне инфраструктуре и асвалтирање више од 100 километара путева у последњих пет година на територији општине Лучани. Дробњак је најавио и даље улагање у саобраћајнице на подручју општине.
,,Дан општине је прилика за сумирање резултата у протеклом периоду који за Лучане уопште није био лак” , рекао је председник општине Миливоје Доловић. ,,Бројне недаће су иза нас” , казао је он И истакао да су ипак успели да наставе започете инвестиције у различите видове инфраструцтуре како би се првенствено обезбедили што бољи услови за живот грађана. Председник општине је најавио изградњу канализације у Гучи и Лучанима. Очекује и асвалтирање путева у дужини од око 50 километара .