Вести

Председник Србије Александар Вучић обишао радове на деоници ауто-пута "Милош Велики" од Прељине до Пожеге

Председник Србије Александар обишао је радове на деоници ауто-пута "Милош Велики" од Прељине до Пожеге, на најдужем тунелу Лаз, кроз планину Јелицу, који ће имати две цеви дуге по скоро три километра.

Ова деоница дуга 31 километар најзахтевнија је на правцу до Пожеге, имаће три тунела и 35 мостова, што је отприлике трећина дужине те деонице, а Вучић је замолио представнике кинеске компаније “China communications construction company“ да ако могу заврше радове до 19. децембра или најкасније до Нове године или Божића. Kинези су упознали Вучића да имају проблем са геологијом односно тереном у извођењу радова на другом тунелу - Муњино брдо.

Вучић је, ипак, био упоран и у полушаљивом тону "преговарао" са генералним директором “China communications construction company“ Џангом Сјаојуеним убеђујући га да се потруде и да му обећа да ће цео ауто-пут бити завршен најкасније до Божића. "Нећу да одем одавде, али мораћеш да прихватиш, ниси упознао тврдоглавијег човека од мене", рекао је Вучић Џангу у шали, али не одустајући од циља. После готово десетоминутног убеђивања, Вучић и Џанг су се руковали, чиме су кинески извођачи потврдили да ће ауто-пут Прељина - Пожега бити најкасније завршен до 7. јануара.

Вучић је рекао Џангу да је раније обећао грађанима да ће бити готов ауто-пут до Светог Николе, али је напоменуо да је по уговору рок до половине 2023. године и да ће и мало померање завршетка радова бити значајно пре рока. Вучић је рекао Џангу да ће се врло брзо ићи и на потписивање уговора са том компанијом за наставак ауто-пута ка Црној Гори, од Пожеге до Бољара.

Скупу је присуствовао и председник општине Лучани Миливоје Доловић.