Вести

ОПШТИНА ЛУЧАНИ: 12 корисника потписало уговоре о донацији пластеничких јединица

У Гучи је јуче 12 корисника са територије општине Лучани потписало уговоре о донацији пластеничких јединица Немачке хуманитарне организације АСБ, који ће бити реализовани до краја текуће године.
Поред корисника пројекта, догађају су присуствовали председник општине Лучани, Миливоје Доловић, као и представници немачке хуманитарне организације Arbeiter-Samariter-Bund (ASB).
У оквиру пројекта ′′ Директна друштвено-економска помоћ угроженим породицама и пружаоцима социјалних услуга у локалним заједницама у Србији АСБ поделила је преко 80 привредних средстава у виду пластеника и система кап по пад социјално угроженим становништвом. Укупна вредност донације општини Лучани износи 18.000 евра, од чега је учешће општине Лучани 30 % а АСБ 70 %.
Пројекат финансира немачко Министарство спољних послова, а реализује АСБ уз подршку локалне самоуправе. Циљ пројекта је да се допринесе социо-економском укључењу веома угрожених породица и појединаца у Србији и да се створе што бољи услови за њихов живот и запошљавање.
Пре потписивања уговора, свим корисницима је одржана обука и предавање на тему ′′ Основи пластеничке производње ", где су се упознали на практичан начин са производњом стаклене баште, потенцијалним ризицима и проблемима са којима произвођачи могу да наиђу као и корацима ка успешном и профитабилном производња робе.