Вести

Од затвореног базена до најмодернијих спортских терена

Захваљујући бројним пројектима које општина Лучани реализује уз помоћ државе,ова општина ускоро би могла постати омиљено место за припреме спортиста, јер има све предуслове да то и пружи.
На реконструкцију СЦ у Гучи чекало се 15 година тако да је данас почела прва озбиљнија реконструкција .

Игралиште за мали фудбал добија вештачку траву, на кошаркашком игралишту постављен је тартан,као и на одбојкашком,а оно што предстоји јесте теретана на отвореном као и комплетна реконструкција трибина која подразумева замену 800 седишта ,а биће урађена и комплетна расвета на спортском терену,каже за ГЗС Миливоје Доловић, председник општине Лучани

Пројекат вредан 15 милиона динара подржало је Министарство државне управе и локалне самоуправе и само је један у низу пројеката улагања у спортску инфраструктуру.
“Пре месец ипо дана отворен је реконструисани базен у Гучи ,након две ипо године радова коначно је за становнике овог краја спреман и има могућност ноћног купања са сталним догревањем воде. За почетак наредне године планирана је комплетна реконструкција спортског терена у ОС Академик Миленко Шушић, планирана је реконструкција Спортске хале Основне школе у Лучанима као и игралишта у МЗ Пухово”, додао је Доловић.

Марко Парезановић, начелник МО истакао је да су градови и општине у Моравичком округу итекако добили значајну подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе за многе пројекте међу којима је и општина Лучани са спортском халом и дечијем игралиштем , вртићем и Гучи и спортским теренима.

Сви пројекти везани су за младе , веома су значајни не само за рекреативни спорт и становнике овог краја, већ И шире, за спортске професионалне клубове, рекеативну наставу и припреме спортских клубова. Затворени базен као и спортски терени свакако чине богатију туристичку понуду драгачевског краја . За мале општине које немају велики буџет, подршка државе је итекако значајна јер без такве подршке тешко би се реализовали многобројни пројекти у унутрашњости Србије . Лако је главном граду да из буџета определи новац за неке од инвестицијаа, ово је још један доказ да држава брине о унитрашњости Србије и о малим општинама као што је то у Лучанима, рекао је Парезановић и подсетио да је за спортске терене МДУЛС само за спортске терене издвојило 15 милиона динара, 12 милиона за спортску халу, осам милиона за дечије игралиште и близу 30 милиона за вртић што су значајна средства за једну општину чији је бужет мањи од милијарду динара.