Вести

МИНИСТАР МАРТИНОВИЋ ПОСЕТИО ОПШТИНУ ЛУЧАНИ

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић посетио је данас општину Лучани, где је у Гучи свечано отворио вртић „Бамби".
„Оно што је важно да се нагласи јесте да је до сада постојала, а надам се да ће тако бити и у будуће, веома добра сарадња Министарства државне управе и локалне самоуправе, али и других министарстава са општином Лучани", истакао је министар Мартиновић.
Према његовим речима, доказ те сарадње јесте и вртић „Бамби", који је реконструисан средствима Министарства државне управе и локалне самоуправе.
„Реч о објекту предшколске установе „Наша радост" који се налази у Гучи и носи име „Бамби", а у којем је тренутно смештено око 250 деце, а вероватно ће до краја године ту бити и још педесетак деце из околних места, што значи да ће у овај објекат бити смештено око 300 деце. Објекат је заиста веома леп и функционалан.
Све је урађено по највишим стандардима и малишани који су овде смештени имаће заиста добре услове за предшколско васпитање и образовање", рекао је Мартиновић.
Он је истакао да ће у наредном периоду у општини Лучани, уз помоћ Министарства државне управе и локалне самоуправе, али и Министарства за јавна улагања и заштите животне средине, бити реализовано неколико важних пројеката.
„Лучани су једна лепа општина, општина која има добру перспективу. Задатак државе је да омогућимо грађанима општине Лучани да наставе свој живот овде. Да млади људи остану да живе у Лучани и у том смислу је важно да и општина и држава заједнички раде на томе", закључио је Мартиновић.
Миливоје Доловић је истакао да је ово прва реконструкција овог вртића у последњих пола века.
„Ресорно министарство је помогло реконструкцију овог објекта са 26 милиона динара, док смо 10 милиона издвојили ми из буџета локалне самоуправе. Ово је прва реконструцкија вртића после 1972. године, дакле после 50 година ово је прва озбиљнија реконкструкција вртића", рекао је Доловић.
Према његовим речима, реконструкција је пре свега обухватила замену комплетне столарије на спољном омотачу, замену изолације, унутрашње столарије и комплетне кровне конструкције, јер је на одређеним местима вртић прокишњавао.
„Вртић сада импозантно и много лепо делује. У њега иде 250 деце, а до краја године са истуреним одељењима у Вичи, Каони и Котражи ћемо примити и до 300 деце.
Намера локалне самоуправе јесте да у наредном периоду будемо међу ретким локалним самоуправама у којима не постоји листа чекања за вртић, да свако дете које жели да се упише у вртић, оно ће се и уписати", рекао је Миливоје Доловић.
Након отварања вртића, министар Мартиновић је са представницима локалне самоуправе и председником општине обишао реконструисан базен у Гучи, који је овом обновом добио и кровну консткрукцију.
Министар Мартиновић је током данашње посете, председнику општине Лучани, Миливоју Доловићу, уручио 21 лаптоп рачунар за потребе општинске управе.