Вести

Министар Мартиновић отворио реконструисане спортске терене у Гучи

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић отворио је данас реконструисане спортске терене у Гучи.

„Направили смо ове спортске терене који заиста предивно изгледају, овде имате терене за кошарку, за одбојку, за фудбал, имате теретану на отвореном а иза нас се налази затворени базен, направљене су нове трибине са преко 700 места.
Коришћена је најсавременија опрема, најсавременија технологија и ја мислим да ће на овим теренима моћи да се припремају и најбоље спортске екипе и из земље и из иностранства. Наравно ово је важан пројекат и за децу, односно за младе људе из Лучана и из Гуче који ће овде моћи да се баве спортом”, казао је Мартиновић.

Он је истакао да је ово доказ више да и председник републике Александар Вучић и Влада Републике Србије воде рачуна о Драгачеву, о општини Лучани И да им је да и у малим општинама као што је општина Лучани, створе људима пристојне услове за живот.

„Имамо циљ да људи остану да живе у својим срединама и без обзира на све оне велике успехе које смо постигли у протеклих десетак година, повећањем плата, пензија, путеви, школе, болнице, опремање наше војске и полиције, све то неће имати много смисла ако нам се највећи део становништва сконцентрише пре свега у Београду а онда и у другим великим граддовима.

Дакле морамо да урадимо све да људи остану у Лучанима, да остану у Ивањици, да остану у другим општинама у унутрташњости Србије, а задатак државе и задатак локалне самоуправе је да тим људима, дакле нашим грађанима, обезбедимо исте услове за живот какве имају и људи који живе у Београду или Новом Саду или у другим великим градовима”, рекао је министар.

Мартиновић је нагласио да су имали веома добру сарадњу са општином Лучани где је реализовано неколко заједничких пројеката.

„Ово игралиште, односно ови спортски терени урађени су веома квалитетно, веома лепо, ово ће бити један украс Гуче и украс Лучана и оно што желим да кажем то је да ћемо наставити сарадњу са општином Лучани, јер се општина показала као један добар и поузан партнер Министарства државне управе и локалне самоуправе. Сви радови су завршени у року, испоштовани су сви сатндарди и ја мислим да мало која јединица локалне самоуправе у Србији има овакве спортске терене као што је сада добила општина Лучани”, закључио је министар Мартиновић.

Председник општине Лучани Миливоје Доловић рекао је да су захваљујући добрим временским условима радови на спортским теренима у Гучи завршени пре зиме као И да ће се са првим пролећним данима ставити у функцију.

„Вредност читавог пројекта је била 23 милиона динара од чега је учешће Министарства државне управе и локалне самоуправе 15 милиона а осам милиона динара је учешће локалне самоуправе”, прецизираоје Доловић.

Он је изразио захвалност што су у министарству препознали овај пројекат и зашто је он битан, не само за Гучу него и за саме Лучане.

„Сви знају да су Лучани познати по фабрици ’Милан Благојевић - наменска’ Лучани, по производњи добре малине, доброг кромпира, али заиста оно што ми планирамо у наредном периоду јесте да се мало окренемо и према туризмо јер заиста Гуча и Лучани имају много што шта да понуде, пре свега за школски и рекреативни туризам, а доказ томе су припреме прошле године Партизана, одбојкашког клуба, а ево за пар дана имамо турнир где ће бити 320 малишана узраста од 10 до 14 година, овде код нас у Гучи. Заиста оно што је потребно да ми њима понудимо су услови”, рекао је први човек општине Лучани.

Он је потсетио да ово није први пројекат који је реализован са Министарством државне управе и локалне самоуправе.

„Министарство је прошле године помогло са 12 милиона динара за реконструкцију и завршетак спортске хале у Лучанима коју смо пустили у рад 1. септембра, помогли су нас са 7, 5 милиона динара за изградњу дечијег игралишта у Лучанима као и са 30 милиона динара за реконструкцију вртића у Гучи. Имамо спремне пројекте већ и за наредну годину и надамо се да ће као и до сад министарство препознати значај улагања у Лучане” истакао је председник општине Лучани Миливоје Доловић.

Након обиласка спортски терена Мартиновић је посету наставио обиласком Индустријског комбината „Ливница Гуча”.

Глас западне Србије