Вести

МИЛИВОЈЕ ДОЛОВИЋ: Апел грађанима за брзу вакцинацију против COVID-а

Апел да грађани не чекају и да се вакцинишу јер је само брза и масовна вакцинација излаз из тешке ситуације, упутио је председник општине Лучани, Миливоје Доловић, заједно са директором Дома здравља Лучани, др Даницом Стефановић, а након повећаног броја оболелих од ковид вируса са појачаном клиничком сликом.

Од данас 06. априла, Дом здравља Лучани је организовао имунизацију без заказивања по читавој територији општине Лучани. Дакле, сви наши грађани који желе да приме синофарм кинеску вакцину могу се, уз здравствену књижицу вакцинисати:

• данас, 6. априла од 13 до 18 часова у Дому здравља у Гучи,
• сутра, 7. априла у Дому здравља у Лучанима од 9 до 16 часова и у амбуланти у Котражи од 11 до 16 сати;
• у четвртак, 8. априла у амбулантама у Доњој Краварици и Горачићима од 08 до 13 сати;
• у петак, 9. априла у амбулантама у Вичи и Марковици од 08 до 13 сати;
• у суботу, 10 априла у амбулантама у Каони и Милатовићима од 08 до 14 часова.
• Од уторка до петка, сви заинтересовани грађани ће моћи да се вакцинишу у матичним Домовима здравља у Лучанима и Гучи непрестано од 9 до 16 сати.

„Опредељени смо ка брзој имиунизацији јер је брза вакцинација једини спас за излазак из ове ситуације у којој имамо све више оболелих са тешком клиничком сликом. Желимо да стигнемо до најудаљенијих места наше општине, до руралних подручја. Морамо прићи свим нашим грађанима и помоћи да се што више имунизују.Од вируса корона посебно су угрожени хронични болесници и старији суграђани. До половине априла биће нам доступне значајне количине доза вакцина.Зато искрено позивамо све наше грађане да се одазову позиву за вакцинацију без заказивања. Идите у све наведене амбуланте, немојте чекати да будете позвани, примиће вас”, истиче председник општине Лучани, Миливоје Доловић.