Вести

Лучани: Република Србија уложила преко 400 милиона динара за сређивање и заштиту корита реке Бјелице

На подручју Лучана, Република Србија уложила је преко 400 милиона како би се обезбедило корито реке Бјелице која је годинама правила велике проблеме мештанима овог подручја.

Паралелно са реконструкцијом средње школе у Гучи урађена је и обалоутврда реке Драгачице која је изливањем 2016, 2019, и 2020. године нанела огромне штете овој образовној установи али и околним стамбеним објектима. Радови су трајали осам месеци, обалоутврде су обезбеђене а проблем изливања реке је решен.

- Преко „Србија вода“ ове године ће се урадити десна обала реке Бјелице од Каменог моста па наниже у вредности од 250 милиона динара, који ће потпуно заштитити ову деоницу, везану за средњу школу „Драгачево“, Гуча и сва домаћинства која се налазе у овом делу, рекао је Миливоје Доловић, председник општине Лучани.

Такође, поред улагања у реку Драгачицу, сређени су и водотокови у Дупљају, сређен је поток Суводо, и река Драгачица у Котражи. У току је израда пројеката за друге водотокове у општини Лучани, као што су Тијањска река, Живичка, Пуховска река и комплетан завршетак Добрица потока у Котражи.

- Надамо се да ћемо за месец до месец и по дана добити све потребне дозволе да кренемо с радом, додао је Доловић.

https://www.youtube.com/watch?v=3_fc9_fFu80