Вести

Гуча добила затворен базен, топла вода омогућава купање и када прође лето

Лучани - Након што су лучанску општину задесиле катастрофалне поплаве последњих година, осим путева и домаћинстава уништен је и базен, а то је било једино место где су Драгачевци могли да се раслхладе током врелих летњих дана.

Недуго затим након што је штета причињена кренуло се у санацију која је потрајала скоро две године и сада житељи не само општине Лучани већ и читавог Моравичког округа могу пронаћи своју летњу оазу на базену у Гучи.

-Прво што смо урадили јесте постављање одбрамбеног зида уколико дође до поновних поплава и изливања реке Бјелице, затим је одрађена и комплетна реконструкција тела базена као и најсавременија технологија за пречишћавање саме воде, као и балонска купола изнад самог базена где смо добили могућности да се чак и по киши грађани ту могу окупити - казао је први човек општине Лучани, Миливоје Доловић за РИНУ.

Како се показало да је ово права инвестиција у Лучанима, вредни Драгачевци на овоме неће стати. У наредном периоду очекује се и увођење грејања за зимско купање.

- Тренутно смо у процедури добијања дозволе за увођење гаса, где ћемо извршити прикључак на даљински систем грејања, како би се напојили гасни генератори и тиме се стећи услови по први пут да ми као општина готово једина у целом округу имамо могућност купања и по ноћи, и у зимским условима. На тај начин бићемо међу првима који имају базен затвореног типа у Моравичком округу, тако да грађани могу да се купају ван купалишне сезоне, истиче Доловић.

Он је позвао све становнике Моравичког округа да и након Саборских дана који трају од 11. до 13. августа дођу на купање у затворени базен у овој малој драгачевској варошици.

ГЗС/РИНА