Вести

ДОЛОВИЋ: За спортску халу у Лучанима, нових 27 милиона

Данас је председник општине Лучани, Миливоје Доловић, са надлежним министарством за државну управу и локалну управу потписао уговор о финансирању наставка пројекта изградње и опремања спортске хале у Лучанима у вредности од 12 милиона динара, док ће општина издвојити 15 милиона која су буџетом за ову годину и планирана.

Предвиђени радови подразумевају изградњу преградних зидова, молерско фарбарске радове, уградњу противпожарног система, постављање дела керамике, електро и водоводне мреже, санитарије и вентилационог система као и опремање хале са трибина столицама. Предстоји тендер за избор извођача и наставак радова на хали, који се очекују почетком маја.

Иначе, на спотрској хали која је започета још 2007. године потпуно су прекинути радови скоро пет пуних година, а онда је 2020. године,преко ЈУПА фонда (Јединице за управљање пројектима) при Министарству просвете, науке и технолошког развоја, опредељено 25 милиона за наставак значајних радове на хали а који се ових дана завршавају.

Тим средствима је окончано малтерисање и кречење унутрашњих зидова, столарија, електро радови и постављена клима комора.У циљу наставка активности на окончању овог пројекта, прошле године је из општинског буџета опредељено још седам милиона динара за набавку спортске опреме за опремање хале.

До коначног завршетка спортске хале у Лучанима остаће да се уради уградња паркета у спорској дворани, партерно уређење испред објекта и подстаница за грејање објекта за шта ће требати додатна средства. Након свих наведених инвестиција и радова, надзире се коначна реализација пројекта који траје скоро 15 година.