Вести

ДОЛОВИЋ: Седам милиона за популациону политику општине Лучани од надлежног министарства

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић, потписао је са Славицом Ђукић Дејановић, министарком за демографију и популациону политику, уговор о финансирању мера популационе политике у 2020. години на нашој територији.

Укупна вредност уговора износи преко осам милиона динара, од чега локална самоуправа обезбеђује 1,2 милиона динара а надлежно министарство седам милиона динара.

Наиме, општина је конкурисала за доделу бесповратних средстава код надлежног министарства а које је средства обезбедило најпре, за опремање две собе дечијег вртића у Гучи у вредности до три милиона динара, затим, за набавку два аутомобила за помоћ родитељима деце са сметњама у развоју у вредности од преко три милиона динара, као и за едукацију из области популационе политике у вредности од два милиона.

“Потписивање овог уговора је још један доказ да је сарадња општине Лучани са Министарством за популациону политику достигла изузетно висок ниво и да се одвија континуирано са бројним и за нас јако важним активностима. Захваљујући овом министарству, протекле године су нам одобрена средства за изградњу две собе дечијег вртића у Гучи. Изградња и опремање соба вртића се интензивно очекује у наредном периоду што ће нам омогућити пријем већег броја деце у предшколску установу из Гуче и околних насеља. ” рекао је председник општине Лучани Доловић.

Он наводи да ће општина Лучани у наредном периоду настојати да са овим министарством реализовати бројне пројекте који ће омогућити лагодније и квалитетније одгајање најмлађе генерације.

Лучани Инфо / Радио Д