Вести

ДОЛОВИЋ: Признање свим вредним и успешним ђацима општине Лучани

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић, организовао је данас пријем за 16 ученика добитнике Вукове дипломе , основних и средње школе из општине Лучани.Тим поводом сваком ученику уручен је лаптоп рачунар.
"Данашњим пријемом желели смо да одамо признање свим вредним и успешним ђацима и да им се захвалимо за све оно што су постигли у току свог школовања, јер су на најлепши начин промовисали праве друштвене вредности, као и да им пожелимо успех у наставку школовања.
Све што се вреднује и памти јесте знање и њихова Вукова диплома треба да служи за понос њима и њиховим породицама.
Улога локалне самоуправе није само брига и улагање у објекте јавне намене, основне и средње школе, већ и брига о ђацима. До сада смо имали праксу да најбољег Вуковца средње школе наградимо стипендијом. Буџетом за 2022.годину предвидећемо да све одличне ученике завршних разреда средње школе наградимо четворогодишњом стипендијом, како бисмо их на прави начин мотивисали за наставак школовања, али и повратак у своју средину.
Што се тиче улагања у образовну инфраструктуру, у октобру нас очекује свечано отварање потпуно реконструисане Средње школе "Драгачево" у Гучи.
Завршена је израда пројеката за реконструкцију основних школа у Лучанима и Гучи, а у првој половини наредне године очекујем и завршетак радова на спортској сали у Лучанима. После 15 година од почетка радова, након финансијске помоћи Министарства за управу и локалну самоуправу, ребалансом буџета, али и великој помоћи предузећа „Милан Благојевић Наменска“, коначно су се стекли услови да крајем септембра распишемо тендер и надам се у новембру уведемо извођача радова у посао“, истакао је председник општине Лучани, Миливоје Доловић.

Извор: Радио Д